Úszásoktatás

Ovis úszás 4-6 éveseknek

3 éves kortól 6 éves korig várjuk ovisainkat. 6 fős csoportokat alakítunk ki életkor és tudásszint alapján. A foglalkozás időtartama 45 perc. Vízhez szoktatással kezdünk. Megbarátkozunk a vízzel, buborékot fújunk, kezdjük elsajátítani a különböző lábtempókat, amiket lassan összekapcsolunk a kartempókkal, és így fokozatosan eljutunk az úszáshoz.

A kezdő csoportot azoknak ajánljuk, akik még félénkebbek, nem jártak babaúszásra, vagy nehezen oldódnak a vízben. Sokat énekelünk, mondókázunk, játszunk, így a gyerekek hamar megbarátkoznak a vízben történő mozgásformákkal.

Az ovis úszás haladó csoportot azoknak ajánljuk, akik már bátran mozognak a vízben, nem félnek a víz alá merülni, buborékot fújni. Velük már célzottan gyakoroljuk az úszómozdulatokat, úgymint a lebegést, csobogást, lábtempózást, kartempózást. Próbáljuk az úszást előbb deszkával, majd deszka nélkül, csak kar vagy csak lábtempóval. Egy idő után ezeket már megtanulják összekötni. A korábban babaúszásra járó gyerekek látszólag is felszabadultabbak az ovis úszás foglalkozásokon, könnyedén elsajátítják a mozdulatsorokat, hisz megszokták már a figyelem összpontosítást, illetve egyes feladatokat már a babaúszás során megalapoztak. Továbbra is játékos formát alkalmazunk.

Bővebb információt szeretne úszásoktatásainkról? Kérem, keressen minket elérhetőségeinken!

Ovis úszás / Kisiskolás úszás oktatás:

Ovis úszás foglalkozásainkon három úszásnem (gyorsúszás, hátúszás, mellúszás) technikáját ismertetjük meg a 4 - 7 éves gyermekkel. Az órákat szakképzett oktató vezeti.

 

Az órák felépítése:

 1. Bemelegítő feladatokjátékok
 2. A már tanultak ismétlése
 3. Új technikák tanulása
 4. Gyakorlás
 5. Levezető feladatok, játékok
 6. Önálló játék"

Az ovis úszás órák zavartalansága érdekében a szülők nem tartózkodhatnak az uszodatérben. Kivétel ez alól: a legelső óra és minden hónap utolsó hetének egy órája (bemutató óra). Ablakon keresztül lehet "kukucskálni", hogy mit csinálnak. 

A kezdő csoportból a haladó ovi úszás csoportba való átkerülés feltétele:

4 m siklás hason, háton, önállóan. Deszkán, folyamatos lábtempó 25 m, fal mellett.

Felszerelés és Egyéb tudnivalók:

Úszósapka, törölköző, papucs, úszószemüveg (ajánlott)

Tekintse meg a felszerelések galériánkat!

Hírek
 • Csőcsere!!!

  Csőcsere a szoláriumban!   Szoláriumunk a legújabb generációs Chocolate Brown Mix csövekkel felszerelt! Változatlan árakkal várjuk a barnulni vágyókat!

  Bővebben

 • Aquafitnesz

  Aquafitnesz minden hétköznap! Időseknek, fiataloknak egyaránt. Kortól, nemtől függetlenül Túlsúlyosaknak Gerincproblémásoknak Izületi problémákban szenvedőknek Javítja a testtartást Zsírégető Jelentkezni elérhetőségeinken lehet.

  Bővebben

Rólunk írták

Amikor úton vagyunk az uszi felé, a gyerkőc egyre boldogabb és alig várja, hogy úszhasson, és persze a matrica sem utolsó :)

Bár még csak útban a baba, de amint lehet, megyünk!

Örülünk, hogy sikerült megvalósítani a terveiteket, ahogy ígértük a nyitáskor ott voltunk, és azóta is járunk :)