Képességfejlesztő babaúszás

 

Miért is nevezzük képességfejlesztőnek és hydroterápiának?

Mert a víz megszerettetésén, a majdani úszómozdulatok megalapozásán, a szülő-gyermek kapcsolat összehangolásán túl, kiemelt szerepet kap a babák harmonikus mozgás-, és értelmi fejlődésének támogatása.

Mert a mókázás és a játékos gyakorlatok alatt észrevétlenül olyan területeit „tornáztatjuk” az idegrendszernek, melyek nagy feladatot töltenek be pl.: a harmonikus mozgáskoordináció, a tökéletes érzékelés, egyes tanulási folyamatok… stb. helyes kivitelezésében.

Mert nem csak a normál, hanem az eltérő fejlődésmenetű babákat és szüleiket is nagy szeretettel várjuk ezekre a mozgalmas foglalkozásokra.

Hogyan zajlik egy ilyen foglalkozás?

Kornak és tudásszintnek megfelelően több csoportban zajlanak az órák. Mindemellett rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a babák egyéni ütemét, valamint az életkori sajátosságaikat figyelembe véve haladjunk.

A teljesség igénye nélkül kis kedvcsináló. Minden óra egy kis vérkeringést serkentő masszázzsal kezdődik, melyet egy viszonylag hosszúnak tűnő, de annál élvezetesebb bemelegítő - átmozgatás követ, sok-sok mondóka és ének kíséretében. Ebben a blokkban kapnak helyet a számunkra oly fontos feldobálós, hintáztatós, körzős… érzékelést fejlesztő játékok. Ezután következnek az úgynevezett önmentő képességet megalapozó kimászós-, beugrós gyakorlatok. Majd számos háton és a hason végzett feladat. Minden órán helyet kap a merülés előkészítése, tanulása, gyakorlása, de nem kap olyan nagy hangsúlyt talán, mint más módszereknél. Ha nem tetszik a babának, vagy nem elég magabiztos a merítéshez a szülő, nem erőltetjük, hisz nem ez a legfontosabb része a babaúszásnak, bár tudjuk, hogy a leglátványosabb.  A foglalkozás utolsó része az önfeledt „szórakozás”, a nagyon fontos egyensúly rendszert fejlesztő játékok. És végül a szabad játék.

A normál fejlődésmenetű babák mellett, milyen problémákkal küzdő babák számára lehet hasznos ez a foglalkozás?

Megkésett mozgásfejlődésű-, izomtónus eloszlási- és regulációs zavaros-, koraszülött babáknak. Ferdenyak tartás vagy esetleges ortopédiai eltérések esetén. Valamint, ha bármi más indokból, de a gyermekgyógyász, egyéb szakorvos, gyógytornász… vízben végzett mozgást javasol.

Fontos! A hydroterápia semmilyen esetben sem pótolja a bárminemű szárazföldi kezelést, de tökéletes kiegészítése lehet, és felgyorsítja a terápiás folyamatokat.

Hírek

Rólunk írták

Amikor úton vagyunk az uszi felé, a gyerkőc egyre boldogabb és alig várja, hogy úszhasson, és persze a matrica sem utolsó :)

Szuper jól érezzük magunkat minden órán! Tisztaság, jó hangulat és családias légkör! Beni imádja a vizet, az úszást!

Barátságos, nagyon bababarát környezet, szuper órák, tökéletes tisztaság!

Nagyon szeretjük a Kisfóka uszit! Kisfiúnk igazi kis Búvár Benő lett mióta járunk! :)

Ígényes környezet, magas színvonalú oktatás! Testi-lelki feltöltődés anyának is, babának is!