Infraszauna

Az elektromos vagy fa kályha helyett infrasugarak melegítik fel a kabint. Az infrasugarak a láthatatlan fény tartományba tartoznak 2-25 mikrométeres hullámhosszon. A szervezet mélyére hatolva belülről kifelé felmelegítik azt. Az erek kitágulnak, folyamatossá téve a vérkeringést. 

Az infraszaunában az infravörös sugárzástól izzadunk. Hatása a bőr alsó rétegeibe jut, és felmelegíti azt. 

Az infraszaunát egy alkalommal kb. 30 percig használjuk. Szaunázás során a test melegszik fel, a levegő csak csekély mértékben. A kabinban a hőmérséklet kb. 35–55°C).

Általánosságban a szaunáról

„Kismértékben orvosság, nagymértékben gyógyszer”

Azt tartják, a hirtelen megnövő pára- és iontartalom serkentőleg hat az agyműködésre. Mivel mindkettő (a finn szauna, valamint az infraszauna is) más-más módon járul hozzá egészsége megőrzéséhez és javításához,ezért azt ajánljuk, hogy mindkettőt próbálja ki annak érdekében, hogy pontos képet alkothasson róluk 

Szauna
Infraszauna

Amire figyelni kell

 • Ha beteg, szakorvos engedélye nélkül ne használja a szaunát öngyógyításra!
 • Ásványvíz fogyasztása javasolt a szaunázás előtt és után, mert a szaunázás során elvesztett folyadékmennyiséget minden esetben pótolni kell!
 • Ha Ön orvos által felírt gyógyszert szed, kérdezze meg orvosát a szaunázással kapcsolatban, mert a megnövekedő testhőmérséklet, és az infrahullámok módosíthatják egyses gyógyszerek hatását. Egyes gyógyszerek rontják a szervezet hő elvezető és feldolgozó képességét.
 • gyerekek testhőmérséklete gyorsabban emelkedik, mint a felnőtteké. Ezért ajánlott a gyermekorvos tanácsát kikérni a szauna használatával kapcsolatban.
 • Idős korban viszont a szervezet hőkezelő képessége az évek múlásával csökken. Ez főleg a keringési rendszer és a verítékmirigyek tevékenységének gyengülése miatt következik be.
 • Menstruáció: Azszaunázás ez időszak alatt ideiglenesen megerősítheti a menstruációt.

Akiknek nem ajánljuk

 • Keringési rendszer betegségei (magas- vagy alacsony vérnyomás, szívelégtelenség, érrendszeri megbetegedés stb) esetén óvatosnak kell lennie. A hosszan tartó hőhatás megnöveli a vérkeringési sebességét, ez leginkább a szívverések számának növekedését jelenti. Ilyenkor 30 szívverés/perccel is megugorhat minden egy fokos testhőmérséklet emelkedéskor.
 • Alkoholos befolyásoltság alatt, illetve a másnaposság esetén is tilos a szaunázás, hisz az alkohol megnöveli a szívverést, amit a szaunázás még tovább fokoz. Alkohol hatása alatt nem érzékeljük, ha a megnövekedett hőmérséklet negatív hatással van ránk, csökken az ítélőképességünk. Tehát nem tanácsos a másnaposságot „kiizzadni”.
 • Lecsökkent izzadási képesség: A központi idegrendszeri betegségek, a cukorbetegség és a Parkinson kór azok a betegségek, melyek megváltozott izzadási képességgel járnak együtt.
 • vérzékenységben szenvedőknek ajánlatos kerülniük az szauna használatát.
 • Lázas állapot esetén sem tanácsolt semmilyen szauna használata.
 • Terhesség esetén tanácsos orvosuk véleményét kérniük a szauna használata előtt, mert a magasabb testhőmérséklet káros hatással lehet a magzatra.
 • A közelmúltban szerzett ízületi sérüléssel nem javasolt a szaunázás, mert a komolyabb sérülésekre veszélyes lehet a hőhatás.
 • Implantátumok visszaverik az infra hullámokat, ezáltal azok nem melegednek fel az infraszaunázás hatására, de mindazonáltal tanácsos a kezelőorvos engedélyét kérni infraszauna használata előtt. Ha fájdalmat érez az implantátum közelében, ne használja az infraszaunát! A beültetett szilikont, vagy szilikon alapú fül/orr protézist viszont felmelegítik az infrasugarak, de mivel a szilikon 200 fok felett kezd olvadni, feltehetően nem káros rá a szaunázás. Mint mindig, most is tanácsos az orvos, illetve a gyártó véleményét kikérni.

ELÉRHETŐSÉG

KERESS MINKET!

Címünk

2142 Nagytarcsa,
Liszt Ferenc utca 6.

Mobil

+36 20/506-2345
Recepció

Email

kisfokauszi@gmail.com