Úszásoktatás

Vízhezszoktató úszás 4-6 éveseknek

4 éves kortól várjuk ovisainkat. 6-7 fős csoportokat alakítunk ki életkor és tudásszint alapján. A foglalkozás időtartama 45 perc. Vízhez szoktatással kezdünk. Megbarátkozunk a vízzel, buborékot fújunk, kezdjük elsajátítani a különböző lábtempókat, amiket lassan összekapcsolunk a kartempókkal, és így fokozatosan eljutunk az úszáshoz.

Óráink felépítésében helyet kapnak a fejlesztő gyakorlatok is, amelyek észrevétlenül, játékos formában segítik a gyermekeket felkészülni az iskolára. A foglalkozáson még a szülők is részt vesznek, hisz amíg nem vízbiztos a gyermek, biztos támpontot nyújt a szülő, így nincs szükség arra, hogy amíg az oktató az egyik gyermekkel foglalkozik, a többi a parton várakozzon, így gyorsabban tudnak fejlődni, hamarabb elérik a vízbiztonságot, és elkezdhető a tényleges úszásoktatás.

A vízhezszoktató haladó csoportot azoknak ajánljuk, akik már bátran mozognak a vízben, nem félnek a víz alá merülni, buborékot fújni. Velük már célzottan gyakoroljuk az úszómozdulatokat, úgymint a lebegést, csobogást, lábtempózást, kartempózást. Próbáljuk az úszást előbb deszkával, majd deszka nélkül, csak kar vagy csak lábtempóval. Egy idő után ezeket már megtanulják összekötni. A korábban babaúszásra járó gyerekek látszólag is felszabadultabbak az ovis úszás foglalkozásokon, könnyedén elsajátítják a mozdulatsorokat, hisz megszokták már a figyelem összpontosítást, illetve egyes feladatokat már a babaúszás során megalapoztak. Továbbra is játékos formát alkalmazunk.

Bővebb információt szeretne úszásoktatásainkról? Kérem, keressen minket elérhetőségeinken!

Ovis úszás / Kisiskolás úszás oktatás:

Ovis úszás foglalkozásainkon három úszásnem (gyorsúszás, hátúszás, mellúszás) technikáját ismertetjük meg a 4 – 7 éves gyermekkel. Az órákat szakképzett oktató vezeti.

Az órák felépítése:

  1. Bemelegítő feladatokjátékok
  2. A már tanultak ismétlése
  3. Új technikák tanulása
  4. Gyakorlás
  5. Levezető feladatok, játékok
  6. Önálló játék”

A gyermekek egyénileg kerülnek át vízhezszoktatóból az úszó csoportba, hisz minden gyermek más, más tempóban fejlődik.

Felszerelés és Egyéb tudnivalók:

Úszósapka, törölköző, papucs, úszószemüveg (ajánlott)

Tekintse meg a felszerelések galériánkat!

ELÉRHETŐSÉG

KERESS MINKET!

Címünk

2142 Nagytarcsa,
Liszt Ferenc utca 6.

Mobil

+36 20/506-2345
Recepció

Email

kisfokauszi@gmail.com